Превентивна акција мамографских прегледа на мобилном дигиталном мамографу

Превентивна акција мамографских прегледа на мобилном дигиталном мамографу нишког Клиничког центра уз подршку Министарства здравља, без упута и здравствених књижица, по унапред утврђеном распореду почиње у уторак, 28. септембра у Врању. Покретни дигитални мамограф биће постављен испред Спортске хале у Врању.

Превентивни прегледи за рак дојке, који су намењени женама старости између 50 и 69 година, обављаће се сваког дана од 8 до 19 часова.Термин за заказивање је сваког радног дана од 10 до 12 часова. На телефон ће се јављати главни техничар Службе за радиологију и ултразвучну дијагностику, Опште болнице Врање, Ненад Стојановић и први прегледи моћи ће да се закажу од понедељка, 27.09.2021. године у наведеном термину.

Код свих пацијенткиња, код којих се уоче одступања од нормалних вредности, биће уредно обавештене и позване на додатну дијагностику. Прегледе ће моћи да ураде и жене ван опсега од 50 до 69 година старости уз упут и индикацију изабраног лекара.

Телефон за заказивање мамографије, радиолошког прегледа дојке је: 064/8990466.

Сви прегледи ће се обављати уз поштовање свих важећих прописаних епидемиолошких мера заштите од Ковида 19 у Републици Србији.

Подели: