Вирусом корона новозаражено 5.334 особе

У Србији су, према последњим подацима, забележенa новa 5.334 случајa корона вируса, од 14.950 тестираних узорака. Од последица заразе преминуло је 49 пацијената. На респиратору je 259 пацијенaта, преноси РТС.

Наша земља је под најјачим ударом коронавируса од почетка епидемије. Здравствени систем све је оптерећенији – гужве су у ковид амбулантама, све је више пацијената у болницама и на респиратору. Епидемиолог и члан Кризног штаба Бранислав Тиодоровић изјавио је да ковид више није здравствени, већ социјално-психолошки проблем.

-Ја сам лично говорио да морамо да спроведемо хитно веома оштру контролу мера са кажњавањем и веома обимну вакцинацију. А остварио се најгори сценарио и ми се сада налазимо у ситуацији да је ово социјално-психолошки проблем – рекао је Тиодоровић.

Председник Александар Вучић изјавио је у Дубаију да верује да смо близу тога да добијемо врло добре лекове против коронавируса.

-Ради се о иновативним новим лековима, који могу добро да заштите од короне. Ми разговарамо и са ‘Фајзером’ око таблета које су скупе. Живот је најскупљи и најважнији – подвукао је Вучић.

Ивор: РТС

Подели: