Обележен 4. октобар – Дан ослобођења Врања у Првом светском рату

У Врању је обележен 4. октобар – Дан ослобођења Врања у Првом светском рату, свечаном седницом Скупштине града Врања и одавањем поште крај Спомен костурнице на Шапраначком гробљу свима који су страдали за ослобођење Врања и околине у Првом светском рату. Скупови који су одржани организовани су уз поштовање мера превенције од вируса корона.

Скупом крај Спомен костурнице на Шапраначком гробљу и одавањем поште страдалим ратницима из Врања и околине, настављено је обележавање годишњице ослобођења Врања у Великом рату. Присустовали су представници града, институција и установа. Испред Спомен костурнице на Шапраначком гробљу Епископ врањски господин Пахомије са свештенством, служио је парастос погинулим ратницима.

Пошта онима који су дали своје животе за слободу је одата полагањем венаца крај Спомен костурнице. Венце су положили градоначелник др Слободан Миленковић са заменицом Зорицом Јовић и начелником Градске управе Душаном Аритоновићем, представници Министарства одбране и Војске Србије на челу са командантом 4. бригаде Копнене војске бригадним генералом Новицом Петровићем, народни посланик Милан Илић, заменик предсеника ГО Врањска Бања Марко Николић, начелник ПУ у Врању Игор Живковић са сарадницима, као и представници Центра БИА у Врању, Удружења потомака ратника ослободилачких ратова Србије до 1918. године, СУБНОР – а и Удружења српских ратних ветерана.

У културно уметничком програму учествовали су ученици Музичке школе „Стеван Мокрањац“ и ученик врањске Гимназије Ђорђе Антић.

Подели: