Изложба двоје аутора у Галерији Народног универзитета

У петак, 8. октобра, са почетком oд 19 часова, у Галерији Народног универзитета, биће отворена изложба радова Драгана Р. Тодоровића и Ирене Лазић под називом „Сусрет у Врању“.

Слике Драгана Р. Тодоровића, са својим смелим колористичким сударима, енергетским набојем, светлосним потенцијалом, недвосмислено указују на вишедимензионалност и метафизичку природу светова, који су у средишту пажње уметника. Драган Р. Тодоровић рођен је 1956. године у Огошту, Србија. Докторирао је на Департману за физику Природно-математичког факултета Универзитета у Новом Саду. Процеси који се ту дешавају су сада део ликовног истраживања уметника. Његова дела до сада су приказана на преко осамдесет групних изложби у земљи и иностранству и дванаест самосталних изложби. Аутор је добитник пет награда.

Ирена Лазић рођена је 1974. године у Трговишту. Завршила је Медицински факултет у Крагујевцу, и специјализацију из области Социјалне медицине на Медицинском факултету у Београду. Ликовно стваралаштво започела је 1998. године. Имала је 16 самосталних и 36 групних изложби у земљи и иностранству.

Изложба ће бити отворена до 28. октобра.

Подели: