Поклони за првих 500 жена које су обавиле превентивни мамографски преглед

Акција превентивних мамографских прегледа на мобилном дигиталном мамографу нишког Клиничког центра, настављена је данас и до сада је прегледано 150 жена. Прегледи су намењени женама старости између 50 и 69 година и обављаће се сваког дана од 8 до 19 часова.

Град Врање, на челу са градоначелником др Слободаном Миленковићем и ,,Фондација Њеног Краљевског Височанства Принцезе Катарине’’ обезбедили су поклоне за првих 500 жена које обаве превентивни преглед. Акција се одвија уз подршку републичког Министарства здравља. Све пацијенткиње, код којих буду уочена одступања од нормалних вредности, биће уредно обавештене и позване на додатну дијагностику. Прегледе ће моћи да ураде и жене млађе од 50 година, уз упут и индикацију изабраног лекара , рекао је др Саша Ђорђевић в.д. директора ЗЦ Врање.

Од почетка године на мобилном дигиталном мамографу нишког Клиничког центра урађено је преко 9 хиљада прегледа, нагласио је већник задужен за ресор здравство Александар Стајић.

О значају мамографских превентивних прегледа говорио је и саветник за здравство доктор Мирољуб Станковић.

Телефони за заказивање мамографије су: 064/8990466 у термину од 12 до 19 сати и 414 – 581 од 9 до 19 сати. Прегледи ће се обављати уз поштовање свих важећих прописаних епидемиолошких мера заштите од ковида 19.

 

 

 

Подели: