Свечано отворен ЖКК „Морава 21“ у Владичином Хану

У Спортској хали Гимназије у Владичином Хану свечано је отворен Женски кошаркашки клуб „Морава 21“ у присуству потпредседнице Кошаркашког савеза Србије за женску кошарку Ане Јоковић, која је том приликом нагласила да су из малих средина увек долазили врхунски играчи као и да отварање спортских клубова за мале средине има велики значај.

Јоковићева, која је први пут у посети овој општини, истакла је да женска кошарка има светлу будућност ако се осврнемо на до сада постигнуте успехе на републичком нивоу. Подсетила је да смо од 2015. године до данас два пута били прваци Европе, учествовали два пута на Олимпијади и освајали медаље.

Према речима председника новооснованог клуба Николе Благојевића, жељу да се баве кошарком исказале су 54 девојчице узраста од 8 до 18 година, које похађају основне и средње школе са територије Владичиног Хана. Тренинзи су организовани викендом, али се преговара о увођењу два додатна термина током радне недеље.

Прву утакмицу Женски кошаркашки клуб „Морава 21“ одиграће у суботу, 16. октобра, против екипе из Лесковца на домаћем терену.

Подели: