„Гили одела“ компаније Јумко на Међународном сајму наоружања привукла пажњу

Јубиларни 10. Међународни сајам наоружања и војне опреме „Партнер 2021“ свечано је отворен данас на Београдском сајму у присуству председника Србије Александра Вучића, који је поручио да ће Србија наставити да јача своју војску и даље развија одбрамбену индустрију. Пажњу председника привукла су и „Гили одела“, која производи компанија Јумко из Врања.

На 10. Међународном сајму наоружања и војне опреме „Партнер 2021“ који је отворен данас на Београдском сајму, предсеник Србије Александар Вучић истакао је да је наменска индустрија значајно напредовала. Вучић је рекао да ће Србија наставити да јача своју војску и даље развија одбрамбену индустрију. Пажњу председника привукла су „Гили одела“ на снајперистима, која производи компанија Јумко из Врања. Ради се о оделима која се прилагођавају околини.

На сајму је представљено више од 70 средстава наоружања и војне опреме из развоја Војнотехничког института, који ради самостално или заједно са Одбрамбеном индустријом Србије. На овом истакнутом сајму наоружања и војне опреме представља се 132 излагача, од чега 36 излагача из 16 иностраних земаља.

Извор: Танјуг

 

Подели: