Садржајан програм фестивала „Борини позоришни дани“

Традиционални фестивал „Борини позоришни дани“ који се одржава од 22. до 28. октобра под називом „Од Софке до Нејре“ посетиоцима нуди богат програм. На репертоару је 7 представа а од ове године додељују се и награде стручног жирија. Уз главни позоришни програм ту је и пратећи. Уметнички руководилац Позоришта „Бора Станковић“ у Врању Бојан Јовановић говорио је о програму фестивала у емисији „У центру пажње“.

Иако је планирано да 41. „Борини позоришни дани“ почну премијером врањског театра „Окамењено море“, због изолације чланова врањског ансамбла то неће бити могуће. Представа која отвара фестивал је „Нечиста крв“ Народног позоришта у Београду. Потом следи „Пучина“ по тексту Бранислава Нушића у извођењу Југословенског драмског позоришта, следи „Ана Карењина“ Новосадског позоришта која је на мађарском али је обезебеђен титл. Публика ће бити у прилици да погледа и представе „Иваново Самоубиство“ Градског позоришта Семберија из Бијељине. Затим „64“ Атељеа 212, „Ако дуго гледаш у понор“ Регионалног позоришта Нови Пазар и „Плацебо“ Народног позоршта Приштина са седиштем у Грачаници.

Комплет карата кошта 4.000 динара док је појединачна цена улазнице 800 динара. Очекује се да продаја крене од сутра док је комплет карата могуће резервисати.

Подели: