Почиње исплата 30 евра – пензионерима 1. новембра, осталим грађанима 2. и 3. новембра

Министар финансија Синиша Мали најавио је да ће сутра почети исплата 30 евра новчане подршке свим пунолетним држављанима Србије, што је мера која се спроводи у оквиру трећег пакета подршке привреди и грађанима у циљу ублажавања последица пандемије, а новац ће прво бити уплаћен пензионерима и примаоцима новчане социјалне помоћи.

-Дакле, у понедељак, 1. новембра, наши најстарији суграђани, као и примаоци новчане социјалне помоћи могу да очекују уплату у износу од 30 евра на својим рачунима. Осталим пунолетним грађанима који су испунили услове за овај вид новчане подршке државе, новац ће бити уплаћен 2. и 3. новембра. Укупно, реч је о више од 5,7 милиона грађана, од чега 1,6 милиона пензионера. Свако ће добити по 3.527 динара – рекао је министар Синиша Мали.

Мали је појаснио да је наведених 30 евра, други део помоћи из маја ове године, када је грађанима такође било уплаћено по 30 евра, а подсетио је да је и средином децембра месеца планирана исплата новчане помоћи у износу од 20 евра, такође за све пунолетне грађане, саопштило је Министарство финансија.

Извор: Танјуг

Подели: