На покретном дигиталном мамографу у Врању прегледано 1.820 жена

У Врању је до 31. октобра на покретном дигиталном мамографу код Спортске хале прегледано 1.820 жена. Термини заказаних прегледа су попуњени до средине новембра. Уколико интересовање буде веће, постоји могућност да мобилни дигитални мамограф остане у Врању још једну недељу након 15. новембра.

Покретни дигитални мамограф је од 28. септембра стациониран у Врању, скрининг прегледи се обављају у сарадњи Министарства здравља Републике Србије, Клиничког центра Ниш и Фондације Њ.К.В. Принцезе Катарине.

У оквиру Међународног месеца борбе против рака доjке, Фондациjа Принцезе Катарине jош jедном jе подсетила на изузетну важност превентивних прегледа за очување здравља жена.

У сарадњи са Клиничким центром Ниш и компаниjом Л’Ореал Балкан, Фондациjа jе подржала мамографске прегледе жена у Врању.

-Прегледи су обављени на мобилном мамографу, коjи jе Фондациjа Њ.К.В. Принцезе Катарине донирала Клиничком центру Ниш, захваљуjући великодушности Фондациjе Ставрос Ниархос. У оквиру ове активности, у Врању jе прегледано више од 560 жена, а тестирање ће бити настављено и наредних дана – саопштила jе Фондациjа.

-Имаjући у виду чињеницу да jе рак доjке наjчешћи малигни тумор у женскоj популациjи у Србиjи, морамо скренути пажњу на ову смртоносну болест, не само током октобра већ током целе године.Сада више него икад, потребни су нам партнери из земље и иностранства коjи су вољни да се придруже нашим напорима како бисмо осигурали да свака жена има приступ образовању, прегледима и лечењу, као и да добиjе подршку и наду. Драге даме, дођите на превентивни преглед, сачуваjте себе и своjе здравље, због себе и људи коjи вас много воле – рекла jе Њ.К.В. Принцеза Катарина.

Подели: