Отворена изложба акварела ,,Пробудио сам се као било који други дан”

У Галерији Народног универзитета отворена је изложба акварела ,,Пробудио сам се као било који други дан”, Предрага Терзића, доктора теорије уметности и медија и професора из Београда. Акварели који су  изложени инспирисани су спортом, тачније кошарком и тренуцима из свакодневног живота. Настајали су током 2019. године до данас и у себи садрже елементе уметности и популарне културе.

– Ови акварели који се могу видети у Галерији Народног универзитета јесу радови који су настали почетком 2019. године и то је нека врста забелешки неких мени интересантних момената који су се  дешавали. Моје интересовање базирано је на кошарци и кроз све ове аквареле се могу пронаћи одређени сегменти из тог спорта – рекао је Терзић.

Уметник је дипломирао и магистрирао на Факултету ликовних уметости у Београду, одсек сликарство. Докторирао на Интердисциплинарним студијама теорије уметности и медија на Универзитету уметности у Београду. Предаје на Факултету за медије и комуникације. Излагао на 15 самосталних и више од 30 групних изложби у земљи и иностранству (Немачка, Словенија, Белгија,Канада, Аустрија,САД,Италија, Грчка, БиХ, Црна Гора, Шведска, Пољска, Бугарска, Кипар, Турска, Македонија, Албанија).

 

Подели: