Приређен пријем за екипу филма „Јужни ветар – убрзање“

Заменица градоначелника Зорица Јовић и председник Скупштине града Дејан Тричковић, приредили су пријем за редитеља филма ,,Јужни ветар – убрзање’’ Милоша Аврамовића и глумце Миодрага Радоњића и Ненада Хераковића.

Поздрављајући госте заменица градоначелника Зорица Јовић казала је да интересовање Врањанаца за филм и распродате пројекције дају за право да будемо задовољни што је непосредно по београдској премијери филм приказан и у Врању. ,,Стицајем околности Врање је више од две деценије било без биоскопа. Међутим, захваљујући Филмском центру Србије, град је добио најсавременију опрему, тако да смо након монтирања опреме у врањском позоришту, у јануару, почели са пројекцијама и ево скоро годину дана биоскоп поново ради. Имамо биоскоп на задовољство свих нас, али посебно млађе генерације, деце и тинејџера, од којих су многи можда по први пут добили прилику да гледају филмска остварења на великом платну. И заиста филм ,,Јужни ветар – убрзање’’ привукао је велику пажњу филмске публике, а посебно младих, тинејџера. Верујем да ће из приче о Петру Марешу и људима око њега извући бројне поуке о искушењима пред која нас живот ставља’’, рекла је заменица градоначелника Јовић. Поздрављајући госте председник Скупштине града др Дејан Тричковић рекао је да му је веома драго што је део екипе нашао времена и посетио Врање. Он се осврнуо на културне тековине града и подсетио да се у Врању позоришни живот одвија већ 125 година.

У непосредном и пријатељском разговору било је речи о самом снимању филма, о стању у српској кинематографији, као и чињеници да се тренутно много ради у домаћој филмској индустрији. Говорећи о свом последњем остварењу, филму ,,Јужни ветар – убрзање’’, редитељ Милош Аврамовић истакао је да су драматургија, режија и ликови новина у српској кинематографији, као и да је продукцији било важно да буде самоисплатив, да не зависи од државе, тим пре јер је реч о регионалном пројекту.

Након пријема редитељ Аврамовић и глумци поклонили су се врањској публици након прве данашње пројекције.

Извор: Градски сајт

Подели: