Тим за школе – сви ђаци од понедељка у клупама, нема одлуке о распусту

Од понедељка, 22. новембра, у свим основним и средњим школама на територији Републике Србије ученици ће похађати наставу по првом непосредном моделу, што значи да ће сви ученици бити у одељењу, рекао је за РТС помоћник министра за предшколско и основно образовање Милан Пашић.

Када ће почети зимски распут и да ли ће бити продужен, одлучиће Тим за школе и Кризни штаб.

Помоћник министра за предшколско и основно образовање Милан Пашић рекао је, гостујући у Јутарњем програму РТС-а, да је на седници Тима за школе утврђено да је дошло до постепеног побољшања епидемијске ситуације и убрзаног смањења позитивних случајева.

Од понедељка, 22. новембра, у свим основним и средњим школама на територији Републике Србије ученици ће похађати наставу по првом непосредном моделу, што значи да су сви у одељењу заједно. Пашић додаје да се инспекција шаље како би се проверавало како се поштују мере и наглашава да школа није место трансмисије вируса, али да мере морају да се поштују.

Навео је да је мали број ковид позитивне деце у школама, то је око 0,2 одсто од укупне популације.

-Имали смо 11 одељења која су прешла на онлајн, 88 одељења се поделило на групе А и Б и шест од тих подељених је прешло на онлајн. То су мали проценти – каже Пашић додајући да је распуст имао неке ефекте.

Извор: РТС

 

Подели: