СНС Врање: Савет за правна питања, ГрО СНС у Врању, се никада није ставио у улогу Високог савета судства

У нашу редакцију стигло је саопштење за јавност Савета за правна питања ГрО СНС у Врању које преносимо у целости:

-Последња седница Савета за правна питања, ГрО Српске напредне странке у Врању послужила је као повод коалицији „Црно на бело – Грађански покрет Врања“, да упркос изостанку валидних информација и тоталном неразумевању активности везаних за рад нашег Савета, дефинише то што не зна „урушавањем институција у Врању и мешањем у њихов рад“.

Циљ саопштења коалиције „Црно на бело – Грађански покрет Врања“ објављенoг 19. новембра 2021. године на порталу „VRANJE NEWS” под називом „С којом намером напредњаци дискутују о избору судија“, јесте обмањивање грађана и уношење неповерења у функицонисање и рад највиших институција у земљи, као и позивање како сами наводе у саопштењу, „на бојкот рада државних институција у граду“.

Господо из коалиције „ЦНБ-ГПВ“ да вас научимо, судска власт је једна од три основне гране власти и њен задатак је да тумачи законе које је донела законодавна власт. Судска власт је независна и јединствена на територији целе Републике Србије и припада судовима опште и посебне надлежности. Оснивање, организација, надлежност, уређење и састав судија уређују се законом. Високи савет судства је независан и самосталан орган који обезбеђује и гарантује независност и самосталност судова и судија и једини има надлежност да предлаже Народној скупштини кандидате за избор судија приликом првог избора на судијску функцију као и да врши избор судија на сталној судијској функцији у други или виши суд.

Савет за правна питања, ГрО Српске напредне странке у Врању, се никада није ставио у улогу Високог савета судства, који једини има надлежност за избор судија на сталној судијској функцији у други или Виши суд, и никада се на седницама није дискутовало о избору судија у било ком суду на територији града Врања, а што би сте ви вероватно себи дали за право да сте на нашем месту.

О теми о којој се дискутовало на седници Савета за правна питања, ГрО Српске напредне странке у Врању, известићемо вас преко својих активности у наредном периоду – каже се у саопштењу за јавност Саветa за правна питања ГрО СНС у Врању.

Подели: