ИН МЕМОРИАМ: Саша Стојковић Бабачко

У раним јутарњим сатима, након краће болести, у Нишу је у 59. години преминуо власник и главни и одговорни уредник портала Инфо Врањске Саша Стојковић – Бабачко.

Рођен је 12. јуна 1963. године у Врању у породици Бабачко, од оца Симе и мајке Божане. Основну и средњу школу завршио је у родном граду. У Позоришту „Бора Станковић“ био је ангажован од 1985. године. Иза себе је оставио преко 100 глумачких и 11 редитељских премијера, а својим бриљантним изведбама оставио је неизбрисив траг у историји врањског театра. За свој глумачки рад рад добио је три глумачке и редитељску награду за најбољу представу на фестивалу „Златни осмех“ у Републици Српској.

Новинарство је било саставни део његовог стваралачког опуса деценијама. Најпре је радио као водитељ на ОК Радију, а његова чувена емисија “Кафе Казабланка” се још увек препричава. Радио је и као колумниста и новинар у недељнику Врањске, где је на крају постао и уредник портала, пре гашења овог недељника. Добитник је највећег признања за новинарство у Србији за серију текстова објављених у недељнику „Врањске“.

За собом је оставио супругу Сузану, сина Михајла и ћерку Анђелију и велики број пријатеља.

Стојковић ће бити сахрањен у недељу у Врању, у 14 сати на Шапраначком гробљу, док ће ујутру у девет сати у Позоришту Бора Станковић бити одржана и комеморација.

Извор: Градски сајт

Подели: