Председник Вучић на Свечаној академији: Предаја није опција, идемо у највећу победу до сада

Председник Србије и лидер Српске напредне странке Александар Вучић изјавио је на свечаној академији у Штарк арени, поводом 13. годишњице оснивања странке, да су напредњаци показали како изгледа пристојна Србија и поручио да предаја није опција.

Александар Вучић је изјавио вечерас на свечаној академији, којом СНС обележава 13. годишњицу оснивања странке након раније данас одржане изборне скупштине, да су напредњаци показали како изгледа пристојна Србија, док су неки само желели да нашкоде другима.

– Хвала вам, јер када су вам неки претили блокадама путева, да ураде нешто што нико није радио деценијама, да некоме забрани кретање и слободу, нису знали да сте најтврдокорнији када вам бране слободу и зато сте сви дошли овде, у инат онима који нису хтели да овде будете – рекао је Вучић.

Поручио је напредњацима да предаја није опција и да никада нема повлачења, посебно не пред онима који су, како је оценио, уништили Србију.

Замолио је све присутне да великим аплаузом подраве лекаре који се две године боре за животе наших најдражих, бака, дека, родитеља, браће, сестара, супружника, деце… против коронавируса.

Вучић је поручио да је СНС за 13 година, као партија и девет година колико је у влади, успео да промени свест код наших људи.

– Да више не важи да смо последњи у свему, да осим што можемо у неком спорту да освојимо медаљу, то буде замена за успехе у неким важнијим пољима, да је важно да очекујемо успех и тамо где смо губили – поручио је лидер СНС-а.

Указао је да ће Србија за 2020. и 2021. годину по кумулативном привредном расту бити најбоља у целој Европи.

Вучић је нагласио да се ствари брзо мењају. Зато код оних, како је рекао, од којих СНС не сме да се склања, расте нервоза.

– Оно што је ушло у начела странке је да кад год СНС буде на власти земља ће водити самосталну, независну политику у интересу народа и грађана Србије. Не могу да опишем колико поносан на ту одлуку – рекао је Вучић.

Посебно је, каже, поносан што је могао да види на скупштини странке и на свечаности младе људе.

„Ми смо успели да изградимо такве младе људе, зреле, борце, способне да виде будућност, да је препознају“, истакао је Вучић.

Нагласио је да је Србија данас много боље повезана него икада раније.

– У овом тренутку се гради 10 ауто-путева и брзих саобраћајница. Градимо и пруге. Неко би рекао то су само путеви и пруге. Изградили смо више болница и домова здравља него у претходних 50 година. Направили смо и четири научно-технолошка центра за који живе и у којима раде млади људи који доносе највећи раст БДП-а својом генијалношћу, којом чине да земља брже напредује него други – указао је Вучић.

Истакао је да је СНС отварао музеје и позоришта, док су их, каже, други затварали, и да ова влада исплаћује премије спортистима, јер тражи још боље успехе.

Поручио је окупљенима да, када се врате у своја места, подсете људе на ту разлику, да не мисле да је све Богом дано, и да смо све имали.

– Могли сте да видите како изгледа Београд на води. Ускоро ће слични пројекти бити грађени у и другим градовима Србије. Људе не можете да преварите, виде, имају очи, а очи не варају. Не можете причама да је некада било много лошије да их преварите – поручио је Вучић.

У Арени се на свечаној академији окупило више хиљада чланова и симпатизера Српске напредне странке. Многи су остали испред хале, па свечаност прате преко постављених видео бимова.

Председника Вучића су окупљени, по уласку у Арену, поздравили дуготрајним аплаузом, док је на трибини развијен велики транспарент са Вучићевим ликом, заставом и грбом Србије.

Скупу присуствују чланови СНС-а, али и гости из других странака, лидер СПС-а Ивица Дачић и функционер социјалиста Душан Бајатовић, председник Савеза војвођанских Мађара Иштван Пастор, а ту су и представници Српске листе са КиМ, Горан Ракић и Игор Симић.

Свечаност је почела извођењем химне Боже правде, а затим је кроз кратак филм уследило подсећање на све изазове са којима се Србија суочила током епидемије коронавируса, као и улагања у здравство.

Извор: РТС / Танјуг

Подели: