Изложба радова уметнице Катерине Деспот – „Изохипсе из Африке“

Позивамо Вас на отварање изложбе радова уметнице Катерине Деспот под називом „Изохипсе из Африке“ ,биће отворена у Галерији Народног универзитета у Врању, у среду 01. децембра у 18 часова.

Овај концепт карактерише осећај за простор унутрашњи и спољашњи спој архитектуре монументалности, осећај за детаље и потреба за естетско и стилско обликовање. Састоји се од дводимензионалних и тродимензионалних објеката и простора гледано из птичје перспективе.

 У тој апстрактној игри планова и перспектива и контраста, који су чисто уметнички, јасно се истиче једна доминантна емоција, а то је слобода. Слобода да се влада простором и да се буде свој.

Проф. др. Катерина Деспот рођена је 1977. год. у Прилепу Р. Македонија. Завршава специјалност Индустријски дизајн 2001. године, степен Национална ликовна академија – Софија Р.Бугарска, Факултет Примењене уметности.

У  истој институцији  2005. године  добија звање доктор наука – Phd. 2018. године завршава пост-докторске студије ( специјализација) на тему „ Утицај уметности у парковима у развоју модерне  композиције парка“.

Од 2009. године запослена је на Универзитету Гоце Делчев – Штип, доцент и руководилац катедре (2009), на Факултету за Природне и Техничке науке – катедра Архитектура и дизајн, професор и декан ( 2015) на Ликовној академији . Члан је факултетског и универзитетског већа од 2009. године до сада.

Изложба ће бити отворена до 13.12.2021. године.

Подели: