Од понедељка, 6. децембра у школама први модел наставе – ученици ће наставу похађати непосредно

Министарство просвете, науке и технолошког развоја саопштило је да је Тим за праћење и координисање примене превентивних мера у раду школа одлучио да се у свим основним и средњим школама у Србији од понедељка, 6. децембра, примењује први модел наставе, односно ученици ће наставу похађати непосредно.

Према подацима из надзора преузетим из електронског система „Сервис јавног здравља“ које је Министарству доставио Институт за јавно здравље „Милан Јовановић Батут“ од 24. новембра до 1. децембра ове године број оболеле деце школског узраста од 6 до 18 година је био 1.601 (0,21 одсто).

У основним и средњим школама на територији Србије, укупно је 15 (0,04 одсто) одељењa (16 и мање ученика), којa су због најмање три случаја инфекције ученика у одељењу променила начин организације рада са непосредног рада на онлајн наставу у последњих 10 календарских дана.

Укупно је 145 (0,36 одсто) одељења (17 и више ученика) која су због најмање два случаја инфекције ученика у одељењу променила начин организације рада са непосредног на комбиновани модел у последњих 10 календарских дана и 16 (0,04 одсто) група у којима се из комбинованог модела наставе прешло на онлајн (појава три случаја инфекције ученика) у последњих 10 календарских дана.

Тим на недељном нивоу, а на основу података које достављају школе и података из ,,Сервиса за јавно здравље“,  утврђује модел наставе за школе у одређеним јединицама локалне самоуправе, наводи се у саопштењу.

Извор: Влада Србије

Подели: