Даница Богојевић промовисала своја дела на Књижевној колонији

Учесница „Књижевне колоније 2021“ у организацији Народног универзитета је Даница Богојевић која се вечерас врањској публици представила књигом „Загрли Месец“. За овај роман ауторка је добила награду „Гордана Брајовић“ за најбољу књигу за децу и младе. Ауторка је промовисала и најновију књигу „Изазов“.

За писање романа „Загрли Месец“ ауторка је била инспирисана немилим догађајем везаним за вршњачко насиље за које је сазнала из медија.

-Мене је посебно погодило то што су вршњаци задиркивали и малтретирали дете због тога што је другачије. То је био заправо дечак са Дауновим синдромом. Негде ме је то заиста постакло да напишем роман „Загрли Месец“, да се позабавим самим тим проблемом инклузије деце у школство. То је негде основна тематика романа – истакла је Богојевићева.

Публика је била у прилици да се упозна и са романом „Изазов“ где је тематика такође везана за вршњачко насиље, а ауторка се бавила насиљем на друштвеним мрежама.

Даница Богојевић рођена је 1981. године у Ужицу где тренутно живи и ствара. Пише за децу и одрасле. Њене приче уврштене су у више регионалних зборника. Објавила је романе „Тајна Искре“ и „Загрли Месец“, а октобра је из штампе изашла и њена књига „Изазов“. Њене књиге за децу намењене су тинејџерима тачније узрасту изнад 10 година.

Подели: