Градско веће: Одлуком о буџету предвиђено повећање приходне стране за 12 одсто

На седници Градског већа, зелено светло дато је, између осталог, на Нацрт Одлуке о буџету града Врања за 2022. годину. Према речима градског већника Бојана Костића, овом Одлуком предвиђено је повећање приходне стране за 12% у односу на почетни буџет из прошле године.

Jeдна од најзначајнијих тачака која је усвојена на седници Градског већа је Нацрт Одлуке о буџету града Врања за 2022. годину. Комуналним програмом предвиђено је 555 милиона динара, истакао је градски већник за буџет и финансије Бојан Костић, од тога 230 милиона за саобраћајнице, а остатак за изградњу водоводне и канализационе мреже, одржавање јавне расвете и израду планске документације за даљу реконструкцију Здравственог центра, односно Дома здравља, АТД амбуланте и одељења Неурологије.

Акценат је на унапређењу и заштити животне средине на територији града Врања. За област пољопривреде планиран је 41 милион. На основу пројекта ,,Чиста Србија”, који се реализује у сарадњи са Министарством грађевине, обезбеђена су средства у висини од 60 милиона динара за изградњу 140 км фекалне канализације у селима на територији града Врања. Средства у висини од 120 милиона динара предвиђена су за пројекте који се реализују у сарадњи са републиком и то за изградњу станова за припаднике Служби безбедности, Центра за ванредне ситуације, вртића у насељу Рашка и реконструкцију Здравственог центра.

На данашњој седници усвојен је и Нацрт одлуке о изменама и допунама Одлуке о локалним комуналним таксама. Разматрани су и усвојени предлози мера за унапређење подршке подстицајном родитељству и раном развоју деце, као и Предлог одлуке о одобравању субвенције за самозапошљавање. Већници су усвојили и Предлог Решења о утврђивању цена услуге у оквиру такси тарифе, по којој се такси превоз мора обављати на територији града Врања.

Усвојен је и захтев ПУ ,,Наше дете” за обуставу рада у трајању од 120 радних дана у вртићу ,,Дечја радост”, у Улици Кнеза Милоша, почев од 13. децембра 2021. године, због извођења радова на реконструкцији. Малишани из овог вртића биће распоређени  по осталим вртићима Предшколске установе у наведеном термину.

Подели: