Добри људи за децу из материјално угрожених породица -Хуманитарна акција прикупљања новогодишњих пакетића

Окупљени око идеје да предстојеће празнике улепшају деци из материјално угрожених породица, група добрих људи прошле године је на друштвеним мрежама, покренула хуманитарну акцију прикупљања новогодишњих пакетића у којој је сакупљено 4837 пакетића за децу из 2047 породица. Ове године, акцији која траје до суботе, 25. децембра, придружило се скоро 20 градова. Прихватни центри отворени су у Суботици, Новом Саду, Зрењанину, Вршцу, Инђији, Руми, Бачкој Тополи, селу Ђала, Нишу, Ћуприји, Крагујевцу, Крушевцу, Шапцу, Смедереву, Београду и Врању.

“Прошле године окупили смо се спонтано са циљем да улепшамо празнике малишанима из материјално угрожених породица и за веома кратко време успели смо да активирамо велики број добрих људи. Подржали су нас бројни медији, али и јавне личности које су нам помогле у овој хуманитарној причи. Радује ме да смо ове године пробудили и нове градове. Да подсетим да ће сви пакетићи који се прикупе у одређеним местима, бити подељени угроженим породицама које у њима живе. Све што је потребно да урадите како бисмо заједно улепшали празнике малишанима је да у једну украсну кесу убаците неколико слаткиша, сланих грицкалица и сокића и уз лепу поруку, пакетић однесете у прихватни центар у вашем месту”, рекао је Бранко Прчић, иницијатор хуманитарне акције.

Сви суграђани који желе да се прикључе акцији, на крају још једне тешке године коју остављамо за нама, пакетиће могу да оставе у Врању, у пет шопу Зооманија, радним данима од 08 до 15 сати.

Подели: