Изложба слика и икона „Време живота“ Миње Пољак и Анђеле Мујчић

Изложба слика и икона под називом „Време живота“ Миње Пољак и Анђеле Мујчић биће отворена у Галерији Народног универзитета Врање у уторак, 14. децембар 2021. године у 19 сати.
Дипломирани сценограф и мастер ликовни уметник, Миња Пољак рођена је 1991. године у Београду. Тренутно је на другој години докторских академских студија на Факултету примењених уметности на одсеку примењено сликарство. Добитник је Доситејеве стипендије као представник Универзитета уметности у Београду са просечном оценом 10.00. Редован је члан УЛУПУДС-а. Учествовала на три самосталне и многим групним изложбама у Београду, Шапцу, Смедеревској Паланци, Kрагујевцу, Kовину, Великој Плани, Ријеци, Осијеку, Улму. Аутор је сценографија за више краткометражних филмова и музичких спотова. Бави се професионалним радом у позоришту у области сценографије и костимографије и савременим иконописом.
Анђела Мујчић рођена је 1981. године у Нишу. Завршила је средњу уметничку школу у Нишу, смер-дизајн текстила 2000. године. Дипломирала је сликарство на Факултету уметности у Нишу 2005. године. Специјализирала је на Факултету ликовних уметности у Београду 2011. године. Ради на Факултету уметности у Приштини-Kосовска Митровица као доцент на сликарском одсеку. Изложба се реализује у оквиру пројекта ,,Годишњи програм Галерије Народног музеја Врање за 2021. годину“, а отварање је заказано је за 19 сати.

Изложба је изабрана на излагачком конкурсу Галерије Народног музеја у Врању објављеном 2020. године. Финансијски је подржана од стране Министарства  културе и информисања РС у оквиру пројекта “Годишњи програм Галерије Народног музеја Врање за 2021. годину“

Подели: