Саопштење Савета за информисање ГрО СНС Врање

У нашу редакцију стигло је саопштење за јавност Савета за информисање ГрО СНС Врање које преносимо у целости.

-Окончани су протести, пардон, неславни серијали „Еколошког устанка” како у Врању, тако и остатку Србије. Фијаско овог малобројног покушаја дестабилизације државе и изазивања грађанских немира није никога изненадио, међутим, код већине је изазвао олакшање ако узмемо у обзир тортуру коју је већина грађана преживљавала од стране насилника, пијанаца и батинаша.

Маскарада изведена у Врању са циљем да се непрогласи превремена капитулација Еколошког протеста названа је перформансом. Колико год се трудили да пронађемо уметничко оправдање у шачици окупљених под организационом палицом Драгана Антића, никако не успевамо, посебно ако узмемо у обзир криминалну прошлост овог новопробуђеног борца за очување животне средине.

Наиме, један од организатора, сада већ пропалих протеста у Врању је професор географије Драган Антић, данас просветни радник који је не тако давно, као студент привођен од стране припадника Министарства унутрашњих послова због засада марихуане у Жапском, иначе селу одакле и сам потиче. Многе ће верујемо изненадити чињеница, нарочито његове некадашње (можда и данашње) муштерије, да је реч о некоме ко се бави васпитно – образовним радом, али неће, да јењеговим налогодавцима и финансијерима најбоља препорука да предводи Еколошке протесте управо чињеница да се Антић бавио узгојем марихуана.

Шта очекивати од будућих перформанси? Да ће пароле прерасти у захтеве да грам буде грам, а не 0,8? Да Србија није колонија, али би да постане Колумбија? Драган Антић – Ел Чапо?

Како као одговорно друштво не делимо децу као што то чини опозиција у Србији на „њихову и туђу”, већ су сва деца наша и заслужују право на здраву будућност, заштићена од појединаца који би да их увуку у свет овисности и порока, надамо се да ће и то мало подршке појединцима криминалног миљеа убрзо нестати.

Међутим, наслеђенe проблеме из прошлости који за собом носе питања попут оног како је дилер и узгајивач марихуане Драган Антић добио лиценцу за рад у просвети, остају у домену институција. Наше је да засада као друштво јавно осудимо и надамо се да непосредни васпитно-образовни рад оваквог појединца није оставио непоправљиве последице на генерације којима је предавао – каже се у саопштењу Савета за информисање ГрО СНС Врање.

 

 

 

Подели: