Већници усвојили Комунални програм у вредности од 706 милиона динара

Једна од најзначајнијих тачака дневног реда коју усвојили чланови Градског већа на данашњој седници је Нацрт Одлуке о програму уређивања грађевинског земљишта за 2022. годину. Према речима портпарола Данијеле Милосављевић, комунални програм је вредан 706 милиона динара. За његову реализацију из градског буџета биће издвојено 603 милиона, а из осталих прихода 103 милиона динара. Усвојен је и Нацрт Програма подстицаја за развој „Слободне зоне Врање“ за 2022. годину са Финансијским планом пословања.

Прихваћен је и Предлог одлуке о висини материјалне помоћи за прворођено дете у 2022. години у висини од 100.000 динара, док ће све остале бебе рођене првог дана у новој години добити по 50.000 динара, што је увећан износ у односу на претходне године. Зелено светло дато је и на Нацрт Акционог плана за унапређење социјалних услуга града Врања за период од октобра 2021. до децембра 2022. године.

Усвојена је и измена Правилника о бесплатном и повлашћеном превозу путника, па ће и ученици у сеоским срединама који похађају наставу ван места становања остварити право на бесплатан превоз до матичне школе. Прихваћен је и предлог Комисије за вантелесну оплодњу,  тако да су два пара добила по 250.000 динара за трошкове вантелесне оплодње.

Усвојени су и Текст јавног конкурса за финансирање пројеката из области културе за 2022. годину, и за ову намену предвиђено је седам милиона динара, као и Текст јавног огласа за финансирање и суфинансирање програма и пројеката удружења у области друштвеног и хуманитарног рада од јавног интереса за 2022. годину, вредан 15 милиона динара.

Подели: