Од 355 тестираних узорака, 16 позитивно у Пчињском округу – 12 из Врања

Према последњим подацима Градског штаба за ванредне ситуације, на ковид 19 тестирано је 355 особа са територије Пчињског округа. Анализе су показале да је 16 лица заражено коронавирусом. Од овог броја 12 је из Врања, 3 су из Владичиног Хана и по један из Сурдулице и Прешева. У осталим општинама округа није било нових заражавања коронавирусом.

У ковид амбуланти АТД током јучерашњег дана обављено је 145 прегледа, од чега је 71 први. Такође, урађена су 3 ПЦР и 80 антигенских тестова. Од тога 12 је позитивно на коронавирус.

У дечјој ковид амбуланти обављена су 44 прегледа, првих 38 и контролних 6. Антигенски је тестирано седморо деце предшколског и 12 школског узраста, а пи-си-ар тест урађен је једном детету школског узраста. Резултати су показали да није било узорака позитивних на вирус корона.

У ковид болницама ЗЦ Врање хоспитализовано је 28 пацијената, сви су позитивни на коронавирус и са упалом плућа, док је на кисеонику 19 пацијената. На болничко лечење примљен је један пацијент, а отпуштена два.

Извор: Градски сајт

Подели: