Митровић: Буџет за 2022. годину дискриминаторски и скандалозан

Буџет општине Бујановац за 2022. годину који је, како каже народни посланик и шеф Општинског одбора СНС-а у Бујановцу Ненад Митровић дискриминаторски, усвојен је данас на седници локалног парламента.

-Ми бојкотујемо рад локалног парламента од 2020. године када је формирана свеалбанска већина и када је 40 осто Срба искључено из политичког и друштвеног живота у општини Бујановац. Буџет који је био предложен за 2021. годину био је скандалозан по српску заједницу. Међутим, такав буџет се опет понавља за наредну годину, тако да смо на почетку седнице предложили конструктивно решење. Предлог је био прекид седнице и расподела новца у складу са принципом 40 одсто за српску зајдницу, 50 одсто за албанску и 10 одсто за Роме. То је пракса која је постојала од 2002.године. Председник општине Бујановац Нагип Арифи то није прихватио.

Буџет општине Бујановац за 2022. годину је пројекован на 2 милијарде 11 милиона динара јер се средства за реконструкције ОШ „Бранко Радичевић“ и СШ „Свети Сава“ у Бујановцу рачунају као буџетски приходи.

Митровић је најавио да ће због оваквог буџета који дискриминише Србе, од данас употребити сва политичка средства која су на располагању да сруши актуелну локалну власт.

 

 

Подели: