Пријем за здравствене раднике – пројектно финансирање и у 2022. години

Градоначелник Врања др Слободан Миленковић са сарадницима приредио је пријем за директора Здравственог центра др Сашу Ђорђевића и здравствене раднике који су пројектно финансирани преко града у систему примарне здравствене заштите у претходном периоду. Том приликом градоначелник је истакао задовољство због наставка пројекта и уговора са Здравственим центром, који ће бити потписан почетком јануара.

-На евиденцији Националне службе за запошљавање у 2016. години било је преко 50 лекара и много више медицинских сестара и техничара. Након ангажовања градског руководства и сарадње са Државном ревизорском институцијом и Министарством финанисија пронађен је правни основ за решавање овог проблема, кроз пројектно финансирање. Град Врање је међу првим локалним самоуправама, која је помогла здравственим радницима на овај начин. Из буџета града од 2018. године, од када се реализује овај пројекат, издвојено је преко 60 милиона динара и још 20 милиона динара за наставак пројекта. Кроз овај пројекат желимо да вас мотивишемо, охрабримо и укажемо поштовање за сав труд који сте уложили током школовања. Ми сада на бироу немамо ниједног лекара. У току је реконструкција болнице, а након завршетка радова отварају се могућности да заједно са Здравственим центром лобирамо ка Министарству здравља у смислу проширења кадровског плана, а самим тим и трајног решавање вашег запослења – рекао је градоначелник.

Директор ЗЦ др Саша Ђорђевић захвалио се градском руководству на помоћи и подршци, истичући да је у претходном периоду остварена одлична сарадња града и Здравственог центра, а да ће тако бити настављено и у наредном периоду.

Извор: Сајт града Врања

Подели: