Снег на путевима – препоручује се опрезна вожња

У току ноћи на подручју града Врања пало је 6 литара кише по метру квадратном. Након кишем уследио је и снег па је према подацима Метеоролошке станице у Врању дошло до формирања снежног покривача од 6 центиметара, колико је измерено ујутру. Из Метеоролошке станице у Врању кажу да се током дана очекује нестабилно време са падавинама.

Према информацијама са главне Аутобуске станице у Врању, сви аутобуси „Кавим Јединства“ саобраћају без проблема и нема кашњења услед падавина. С обзиром на то да је зимски распуст у току и даље је редукован број полазака, потврдили су из Јединства.

Из ЈП „Урбанизам и изградња града Врања“ кажу да су све градске саобраћајнице и локални путеви на териториоји града проходни.

-Одржавање улица иде најпре по улицама првог и другог реда. Уколико због ниских температура дође до подлеђивања и услед снежних падавина већих од 5 центиметара и задржавања истих на коловозу биће појачан интензитет рада извођача. Чишћење градских саобраћајница врши се по Одлуци Градске управе града Врања, а у складу са приоритетима који су донети на Градском већу – кажу из овог предузећа.

Из АМСС у Врању кажу да су на територији Пчињског округа путни правци углавном проходни. Према Власини и Власу чисти се пут, а возачима на овим путним правцима се препоручује максимално опрезна вожња и коришћење зимске опреме.

Јавно предузеће путеви Србије у свом извештају каже да је на путном правцу  Владичин Хан – Сурдулица – државна граница са Бугарском коловоз влажан, снега има до 5 центирметара, док је на петљи Бујановац југ – административна линија са КиМ коловоз такође влажан, снега има до 5 центиметара.

На осталим путним правцима I приоритета/А категорије одржавања коловози су влажни у нижим пределима, снега има местимично у расквашеном стању до 5 центиметара на територији, Београда, Ивањице, Косова, Крагујевца, Крушевца, Новог Пазара, Пожаревца, Ужица, Ваљева, Врања, Зајечара. На државним путевима II приоритета/Б категорије одржавања коловози су влажни у нижим пределима, снега има местимично у расквашеном стању до 5 центиметара укључујући и територију Врања. Препоручује се опрезна вожња.

Подели: