ГИК: Све је спремно за одржавање референдума

У недељу 16. јануара биће одржан републички референдум ради потврђивања Акта о промени Устава Републике Србије. Грађани ће се изјашњавати о референдумском питању: ”Да ли сте за потврђивање Акта о промени Устава Републике Србије?”, заокруживањем речи: „да” или „не”.

На територији Града Врања, укључујући Градску општину Врањска Бања, биће отворено 106 бирачких места, и једно посебно гласачко место у Окружном затвору у Врању. Гласање ће бити организовано у периоду од 07 до 20 часова рекао је у емисији „У центру пажње“ на ТВ Врањска плус председник ГИК Стојан Илић. Има укупно 69.200 гласача.

Гласачи могу да обавесте надлежну Kомисију о гласању ван гласачког места, од петка, 14. јануара, а најкасније на дан гласања, до 11.00 часова. Обавештење гласача о гласању ван бирачког места пре дана гласања може се доставити 14. и 15. јануара (петак и субота) у времену од 8.00 до 20.00 часова, на број телефона 017/ 412-196.

Право гласања ван бирачког места имају само лица која нису у могућности да дођу на гласачко место из здравствених разлога, особе са инвалидитетом и немоћна стара лица.

Подели: