Кризни штаб: Ниже цене тестова, краћа изолација

Покрајински секретар за здравство Зоран Гојковић рекао је након седнице Кризног штаба да је број грађана позитивних на корона вирус све већи, а епидемијска ситуација изразито тешка и ванредна. Апеловао је на поштовање постојећих мера, које остају на снази.

Покрајински секретар за здравство Зоран Гојковић је навео да је на седници Кризног штаба донета одлука да је за примање треће дозе вакцине довољно да прође три месеца од примања друге, као и да се скраћује време изолације са десет на седам дана.

Свима који желе да се тестирају на сопствени захтев биће смањена цена пи-си-ар теста са девет на шест хиљада динара, а цена антигенског са 3.500 на 1.800 динара.

Гојковић каже да је на седници Кризног штаба анализирана тренутна епидемијска ситуација у Србији.

-Видимо да је број грађана који су позитивни на коронавирус све већи и сходно томе и даље проглашавамо епидемијску ситуацију као изразито тешку и ванредну. У складу с тим, желим још једном да позовем све грађане да активно учествују у спречавању преноса вируса, односно да поштују све мере које смо до сада доносили и које у овом тренутку важе – истакао је Гојковић.

Извор: РТС

 

Подели: