Здравствени радници данас добијају по 10.000 динара

Министар финансија Синиша Мали најавио је да ће здравствени радници данас добити по 10.000 динара једнократне новчане помоћи, што је наставак континуиране подршке здравственим радницима, али и начин да им држава још једном каже хвала за све што чине за своју земљу и грађане.

„Као што смо и обећали, у петак, 14. јануара, здравствени радници у Србији, њих 122.462, добиће новчану помоћ у износу од по 10.000 динара. Реч је о здравственим радницима који су запослени у самом здравственом систему, у војно-здравственим установама, у заводима за извршење кривичних санкција, установама социјалне заштите, чији се рад финансира средствима из буџета, Заводу за спорт, Заводу за здравствену заштиту радника Железница Србије“, рекао је министар Мали.

Према његовим речима, подршка државе здравственим радницима је континуирана, и огледа се, како кроз једнократна давања, тако и кроз редовна повећања плата.

Министар је истакао и да су веома важни услови рада у здравственим установама, због чега држава сваке године издваја све више средстава из буџета како за набавку неопходне медицинске опреме и лекова, тако и за реконструкцију и изградњу клиничких центара, болница и домова здравља.

Министар финансија је подсетио и да ће, осим здравствених радника, који ће сутра добити по 10.000 динара, пензионери добити по 20.000 динара 10. фебруара.

Такође, рекао је министар, сви млади од навршених 16 до навршених 29 година, добиће по 100 евра у динарској противвредности, што је 11.758,56 динара. Пријава младих за ту врсту помоћи почеће у суботу, 15. јануара и трајаће до 30. јануара на порталу Управе за трезор, idp.trezor.gov.rs .

„Са мером помоћи за младе и са 20.000 динара које ће пензионери добити, долазимо до тога да су сва три пакета помоћи државе за ублажавање последица пандемије вредна укупно око 8,7 милијарди евра, односно око 18 одсто БДП. То су огромна средства и одличан показатељ стања јавних финансија наше земље. То је потврда да је наша држава јака и стабилна и да увек брине за своје грађане“, закључио је министар Синиша Мали.

Извор: www.mfin.gov.rs

Подели: