Почела пријава за једнократну новчану помоћ младима од 100 евра

Почела је пријава за једнократну новчану помоћ младима од навршених 16 до навршених 29 година у износу од 100 евра на адреси idp.trezor.gov.rs
Пријаве за новчану помоћ ће трајати од 15. до 30. јануара 2022. године на порталу Управе за трезор, на адреси idp.trezor.gov.rs. Након уношења основних личних података (ЈМБГ, број личне карте и име банке), биће заведена пријава чији ће статус моћи да се провери на наведеном порталу. Уколико држављанин нема рачун у банци, потребно је само да изабере банку у којој ће му аутоматски бити отворен наменски рачун. Након обраде пријаве, пријављени држављанин ће износ новчане помоћи моћи да подигне са свог или наменског рачуна.
Примаоцима новчане социјалне помоћи и лицима у заводима за извршење кривичних санкција новчана помоћ се уплаћује без подношења пријаве.
У циљу континуиране подршке становништву услед пандемије вируса COVID-19, Влада Републике Србије омогућава свим држављанима Републике Србије од навршених 16 до навршених 29 година, који имају пребивалиште на територији Републике Србије и важећу личну карту, да у фебруару добију једнократну новчану помоћ у износу од 100 евра. Износ у динарској противвредности је тачно 11.758,56 динара.
Закон који прописује доделу ове новчане помоћи ступио је на снагу 13. јануара 2022. То значи да се овај датум узима као пресечни за то ко има право на помоћ од 100 евра.
Извор: Министарство финансија Републике Србије 
Подели: