Ружић: Нема разлога за одлагање почетка другог полугодишта

Први потпредседник Владе Републике Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић изјавио је данас да не постоје разлози за одлагање почетка другог полугодишта у централној Србији, будући да је до 11. јануара удео деце школског узраста у укупном броју заражених био три одсто.

Ружић је у изјави за Радио-телевизију Србије (РТС) рекао да ће се на следећем састанку Тима за школе одлучивати о моделу наставе за централну Србију, где друго полугодиште почиње 24. јануара, уз напомену да се прати епидемијска ситуација и о моделу наставе одлучује се на недељном нивоу.

Према његовим речима, ученици основних школа у Војводини, који су се данас вратили у школске клупе, непосредно ће похађати наставу на почетку другог полугодишта, док средњошколци примењују комбиновани модел – један дан настава у школи, други онлајн.

Од почетка пандемије успели смо да прилагодимо наставу до нивоа одрживости. Уколико би дошло до спајања грипа и коронавируса и сличних компликација, модел наставе би се томе прилагођавао, али сигурно неће бити одлагања, поновио је он.

Ружић је пренео да је на састанку Тима за школе скренута пажња на личну хигијену, проветравање просторија, обавезу ношења маске током боравка у школи, и уједно нагласио да су деца досад показала висок степен дисциплине и одговорности.

Први потпредседник Владе је, говорећи о ситуацији на факултетима, где је у току испитни рок, подсетио на то да је обавеза сваког студента да полаже испите на свом матичном факултету, а на снази је, иначе, комбиновани вид наставе.

Извор: Влада РС

Подели: