За пројекте цркава и верских заједница из градске касе 5 милиона динара

На седници Градског већа између осталог усвојен је Предлог Одлуке о распореду рада и радном времену Апотекарске установе Врање, Нацрт Одлуке о измени и допуни Одлуке о јавним паркиралиштима, Нацрт Краткорочног акционог плана квалитета ваздуха на територији града Врања, као и Текст јавног конкурса за финасирање, односно суфинансирање пројеката цркава и верских заједница из буџета града Врања у 2022. години. За ову намену издвојено је 5 милиона динара.

Већници су усвојили и Локални акциони план запошљавања за 2022. и 2023. годину са предложеним мерама, као и Програм коришћења средстава буџетског фонда за заштиту животне средине града Врања за ову годину. Чланови Градског већа подржали су и предлог да градоначелник Врања, др Слободан Миленковић, стави потпис на придруживање иницијативи „Споразум градоначелника“. Наиме, град Врање је у оквиру пројекта Сталне конференције градова и општина ,,ЕУ за енергетску транзицију: Споразум градоначелника на западном Балкану и у Турској’’ добио техничку подршку за израду акционог плана за одрживу енергију и климу.

На данашњој седници усвојен је и Предлог Решења о именовању Организационог одбора за реализацију Фестивала „Градска Врањска песма“ који би требао да се одржи у фебруару.

 

Подели: