Тинејџер из села Кленике тешко повређен од струјног удара

Седамнаестогодишњи В.Н из села Кленике надомак Врања тешко је повређен  у четвртак 27. јануара око 18 сати и 15 минута када га је ударила струја из контактне мреже изнад пруге у железничкој станици „Ристовац“ код Врања. Он се попео на један од железничких контејнера како би се фотографисао. Био је у друштву два друга.

Како се наводи у саопштењу Инфраструктуре железнице Србије, Хитна помоћ је повређеног младића превезла најпре у Дом здравља у Врању, да би одатле током вечери био транспортован у Kлиничко-болнички центар у Нишу. На место несреће одмах су поред Хитне помоћи дошли и припадници МУП-а.

Група младића налазила се крај теретних вагона који су се налазили у железничкој станици, један од њих се попео на контејнер, како би га друг фотографисао, навели су железничари са терена. Том приликом је младић ушао је у струјно коло контактне мреже и доживео струјни удар.

Љубиша Стојиљковић начелник Службе за пријем и збрињавање ургентних стања изјавио је за ТВ Врањска плус да је младић примљен сав у опекотинама тако да опечена површина животно угрожава дечака. Због даљег лечења и упућен је у Ниш јер ове опекотине које су захватиле више од 70 посто површине тела могу да изазову и неправилан рад бубрега.

-Кроз контактну мрежу изнад железничке пруге пролази струја изузетно високог напона од 25 хиљада волти. Да би се догодио струјни удар зато није потребно да се дотакне контактна мрежа, већ је довољно да се уђе у струјно коло које може бити удаљено и по неколико метара од контактне мреже – објашњавају у саопштењу достављеном нашој редакцији.

Након несреће, железнички саобраћај на том делу пруге прекинут је, а поново је успостављен у 20.30 часова.

Инфраструктура железнице Србије апеловала је на грађане да се не пењу на вагоне, јер на тај начин могу да уђу у струјно коло и тако угрозе свој живот.

ФОТО: Врањска плус

ФОТО: Врањска плус

ФОТО: Врањска плус

ФОТО: Врањска плус

ФОТО: Врањска плус

ФОТО: Врањска плус

ФОТО: Врањска плус

ФОТО: Врањска плус

Подели: