Уручене награде најбољима на конкурсу поводом Дана града

Вечерас је у врањском Позоришту одржана свечаност уручења награда ауторима најбољих литерарних радова са темом ,,Врање – сведочанства прошлости, путоказ будућности“, који су пристигли на конкурс организован поводом Дана града.

У врањском театру у присуству председника Супштине града Дејана Тричковића, градске већнице за културу и туризам Изабеле Савић, просветних радника и ученика свечано су додељене награде у виду диплома и књига најбољима на литерарном конкурсу на тему „Врање – сведочанства прошлости, путоказ будућности“, који је организовао град Врање у сарадњи са Културно – образовним центром. Дипломе, књиге и похвалнице уручили су председник Скупштине града Дејан Тричковић и директорка Културно – образовног центра Јасмина Вељковић. Директорка је истакла да је овај конкурс значајан за ученике.

Радове је оцењивала комисија у саставу: Милица Стојиљковић, Јелена Милошевић Јованчев и Милена Декић. У категорији основних школа за запажено учешће и исказани таленат похваљени су ученици:  Александра Јовић ученица 5. разреда ОШ „Бранко Радичевић“ Врању, Данило Стаменковић, ученик 7. разреда ОШ „Бранко Радичевић“ у Врању и Миљана Спасић, ученица 7. разреда ОШ „Бора Станковић“ из Тибужда.

У категорији основних школа треће место освојила је Андреа Михајловић, ученица 5. Разреда ОШ „Јован Јовановић Змај“ у Врању, друго место припало је Меланији Митровић ученица 5. разреда ОШ „Бранислав Нушић“ у Ратају док је прво место освојио је Андреј Јовић ученик 7. разреда ОШ „Бранко Радичевић“ у Врању.

Када је реч о средњошколцима похвалнице за запажено учешће и исказани таленат добиле су Анђела Додић ученица 1. разреда Економско – трговинске школе и Леа Јањић ученица 2. разреда Гимназије „Бора Станковић“.

У конкуренцији средих школа треће место припало је Николи Димићу ученику 4. разреда Медицинске школе „Др Изабел Емсли Хатон“, друго место освојила је Сара Ристић ученица 2. разреда Медицинске школе „Др Изабел Емсли Хатон“, док је за најбољи рад проглашен рад Ведране Гачић, ученице 4. разреда Гимназије „Бора Станковић“.

Вече су посебно оплеменили ученици Медицинске школе „Др Изабел Емсли Хатон“ и Музичке школе „Стеван Мокрањац“ који су са својим професорима приредили пригодан програм.

Подели: