Најбољи спортисти Града Врања Драгана Алексић и Давор Тасковић

Најбоља спортисткиња града Врања за 2021. годину је Драгана Алексић, такмичарка спортског удружења IRON-MMA Team док је најбољи спортиста Давор Тасковић из Рукометног клуба “Врање 1957”.

Kлуб малог фудбала Врање je најбољи спортски колектив у прошлој години.

Специјално спортско признање припало је одбојкашу Александру Недељковићу, а комисија је доделила и специјално спортско признање за достигнућа и промоцију фудбала Дејану Османовићу Kалеји, председнику ФK “Раднички”.

Спортски радник је Марјан Ђорђевић Мацан, председник KМФ “Врање”, а најбољи тренер Горан Јовић Бели, такође из Kлуба малог фудбала Врање.

Награда за животно дело припала је шахисти Радомиру Раши Станојковићу док је награда за посебно ангажовање и достигнућа у рекреативном спорту и масовној физичкој култури додељена Саши Ћуковићу из АK ,,Врањски маратонци”. Уручене су и награде најуспешнијима у школском спорту, спортским надама, награде за посебна достигнућа у рекреативном спорту, за стручњаке у области спорта, спортско изненађење града, као и четири постхумне награде.

Најбољи стручњак у области спорта за 2021. годину је физиотерапеут Горан Митровић Моца. Спортско изненађење у појединачној конкуренцији је Марко Тасић, члан кик-бокс клуба Врање, а у колективној Јоца Ристић, из Школе фудбала ,,Престиж”. Постхумно признање уручено је породицама Драгана Антића кошаркаша, Миодрага Николића Робија, тренера рукомета, као и фудбалера Радета Алексића и Стојана Kостадиновића Цоцета.

Додељена су и признања основним и средњим школама, појединцима и спортским надама Града Врања.

У име градског руководства града, награђенима је честитао градски већник Ненад Ђорђевић, који је рекао да је спорт важан, не само због медаља и награда, већ и због здравља, али и васпитања и социјализације деце.

-Локална самоуправа настоји да побољша услове за развој такмичарског спорта, али и организоване рекреације, са посебним освртом на спорт деце предшколског и школског узраста. У наредном периоду активности града у области спорта биће усмерене на унапређење спортске инфраструктуре, како би се омогућили што бољи услови за бављење спортом – рекао је Ђорђевић.

Свечаности је присуствовала и заменица градоначелника Зорица Јовић са сарадницима.

 

 

Подели: