Возач из Бујановца задржан на Хоргошу због непријављене обуће

Цариници су у сарадњи са полицијом 1. фебруара 2022. године на улазу граничног прелаза Хоргош, открили готово 600 пари непријављене обуће у приколици једног комбија који се из Немачке упутио ка АП КиМ. Покушај кријумчарења ове импозантне количине обуће откривен је када је на ред за редовну контролу на улазу у земљу пристигао „фијат дукато“ са приколицом, бујановачких регистарских ознака.

Према документацији која је пратила робу натоварену на приколицу радило се о товару половних уређаја за домаћинство, нешто намештаја и 4 џака обуће. Међутим, оно што је возач из Бујановца пропустио да каже цариницима је да се на приколици поред четири пријављена, налази још 16 непријављених џакова обуће.

Детаљним прегледом затечених џакова установљено је да се у њима налази разна, неношена мушка и женска обућа, од чизама до папуча. Заправо је реч о обући која је дуго стајала у излозима и магацинима јер је нико није купио, па је као таква трајно повучена из продаје.

Цариници су детаљним прегледом, разврставањем и бројањем, утврдили да се ради о обући која се набавља куповином „на кило“ те да је ова пошиљка тешка преко 500 килограма.

Подели: