Савет за спорт ГрО СНС Врање: Локална самоуправа ће и даље улагати још више новца у спорт и спортску инфраструктуру

У нашу реедакцију стигло је Саопштење Савета за спорт ГрО СНС Врање које преносимо у целости:

-Сведоци смо  преседана у врањском спорту, незадовољство због лоших резултата завршава се  иступањем из лиге, а на штету спортиста.

Мотивисани мржњом и похлепом, вештачки формирани одбори опозиционих странака у Врању и сам Драган Антић, прозаичним саопштењима и искривљеном сликом стварности, занемарују да су средства која су одобрена ФК Динамо по конкурсу за финансирање и суфинансирање спортских организација у области спорта на територији Града Врања за текућу годину и више него довољна за функционисање у лиги у којој тренутно играју. Познаваоци спорта одлично знају да се одобрена средства из буџета Града користе искључио за функционисање клуба, а не и за лично бахаћење појединаца.

Очигледно је да појединцима смета ред и дисциплина у раду локалне самоуправе, па се у недостатку политичког програма воде једином идејом коју имају, а то је критика на рачун никад стабилнијег градског буџета.

Када су већ поједини опозициони одбори носталгични, да их и подсетимо на различите малверзације везане за ФК Динамо, између осталог због њихових малверзација  је поменути клуб 2012. године пререгистрован.

Ни  Драган Антић није пропустио прилику да приватни клуб који води, а Град Врање суфинансира, искористи за лично богаћење по сопственом нахођењу.

Можда ће бити и тога, али не док је ово руководство на челу Града!

Актуелна власт је показала да се буџетска средства морају одговорно и озбиљно трошити.

Колико се новца улаже у спорт, да информишемо и душебрижнике из Народне странке.  У односу на  прошлогодишњих 60 милиона динара, средства за спортске организације су увећана и ове године и износе 75 милиона. Томе додајемо и средства планирана буџетом за 2022. годину за спортску инфраструктуру у износу од 150 милиона динара.

Да клуб Динамо има и те како велики значај за Град Врање говори  и чињеница да је по важећем Закону о спорту у предходне четри године овом клубу из буџета Града Врања, а по основу пројектног суфинансирања, одобраван максимални новчани износ предвиђен поменутим Законом у укупном износу од  сто седам милиона пет стотина хиљада динара.

Где су те паре??????

Одговоран и честит рад је оно што је Драгану Антићу очигледно непознато, па нас и не изненађује чињеница да баш њему подршку дају припадници бивше власти у руху тзв. Народне странке.

Колико се данас улаже у децу, омладину, спортске клубове и спортску инфраструктуру лако је видљиво, а што лицемерима опозиционих странака не одговара.

Само да нас они не подсећају на поштовање традиције. Свака њихова реч нас подсећа на уништавање државних институција, војску, полицију, инфраструктуру, индустрију, спорт, образовање, културу и свега чега су се дотакли док су водили Србију.

Не мењамо започето! Локална самоуправа ће и даље улагати још више новца у спорт и спортску инфраструктуру, а унапређењем школског спорта и живота у граду, утицати на позиционионирање врањског спорта на највиши ниво.

Зато господо из Народне странке наставите са критикама, а ми ћемо са резултатима – каже се у саопштењу Савета за спорт, ГрО СНС Врање.

 

Подели: