Усвојена одлука о субвенционисању привредних субјеката ради запошљавања незапослених лица из категорије теже запошљивих

Већници су на данашњој седници разматрали Нацрт Плана рада Градског штаба за ванредне ситуације за 2022. годину, као и Извештај о раду Градског штаба за 2021. годину.

Усвојен је Нацрт Одлуке о организацији и функционисању цивилне заштите на територији града Врања, Нацрт Решења о образовању Градског штаба за ванредне ситуације, као и програм рада Савета за безбедност саобраћаја на путевима на територији града Врања за 2022. годину.

Већници су усвојили и Предлог Решења о образовању Kомисије за проверу испуњености услова непокретности по конкурсу за доделу бесповратних средстава за куповину сеоске куће са окућницом, а дата је сагласност и за субвенционисање привредних субјеката ради запошљавања незапослених лица из категорије теже запошљивих.

На данашњој седници  донета је одлука о задуживању града Врања у износу од 52 милиона динара која ће бити уложена за завршетак капиталних инвестиција, одлука о финасирању и суфинасирању пројеката из области културе, а усаглашени су и текстови јавних позива за субвенционисање индивидуалних пољопривредних произвођача, као и пољопривредних удружења.

Подели: