Вулин у Врању поручио: Држава на челу са Александром Вучићем наставља да улаже у „Јумко“ и запошљава људе са југа Србије

Министар унутрашњих послова Александар Вулин истакао је данас приликом обиласка фабрике „Јумко“ у Врању да је председник Србије Александар Вучић увек водио рачуна о домаћој фабрици „Јумко“, али и о целокупној домаћој индустрији.

„Председник Александар Вучић је увек посебно водио рачуна о „Јумку“, али је водио рачуна и о томе да се наша домаћа индустрија развија. И када сам био министар рада и када сам био министар одбране, и сада као министар унутрашњих послова, са поносом могу да кажем да сам учествовао у развоју ове компаније. „Јумко“ данас запошљава преко 2.000 људи, то је 2.000 породица, то је 2.000 сигурних, редовних плата, а тога не би било да није оријентације државе и да није председника Александра Вучића који је инсистирао да улажемо у домаћу производњу“, истакао је министар унутрашњих послова Александар Вулин.

Министар полиције Александар Вулин казао је да су војска и полиција бескрајно поносни што носе униформе најбољег квалитета које за њих производе радници „Јумка“, те да ће држава наставити да улаже у јачање капацитета и производње ове српске фабрике.

„Држава ће наставити да улаже у „Јумко“, држава ће наставити да запошљава људе, држава ће наставити да шири производни асортиман „Јумка“, сигурна и поуздана да, каква год времена била, када ми нешто освојимо и када ми нешто производимо, то је само наше. У тренуцима када је читав свет у превирању, ми можемо да будемо поуздани и сигурни да имамо сопствену производњу. Радници „Јумка“ могу да буду мирни, могу да буду сигурни, читав југ Србије. „Јумко“ ће се развијати, а Министарство унутрашњих послова ће наставити да се снабдева искључиво у „Јумку“, поручио је министар унутрашњих послова Александар Вулин приликом обиласка радних јединица фабрике „Јумко“ у Врању.

Генерални директор фабрике „Јумко“ Бранислав Трајковић захвалио се министру унутрашњих послова Александру Вулину на личној подршци и доприносу у развоју ове фабрике која запошљава више од две хиљаде радника из Врања и Пчињског округа.

Подели: