РИК: Проглашене листе „ЗАЈЕДНО ЗА ВОЈВОДИНУ- ВОЈВОЂАНИ“, „БОРИС ТАДИЋ – АЈМО ЉУДИ“ и „АЛТЕРНАТИВА ЗА ПРОМЕНЕ – АЛБАНСКА ДЕМОКРАТСКА АЛТЕРНАТИВА“

Републичка изборна комисија је на седници, одржаној 1. марта 2022. године, донела Решење којим се проглашава Изборна листа ЗАЈЕДНО ЗА ВОЈВОДИНУ- ВОЈВОЂАНИ (ДЕМОКРАТСКИ САВЕЗ ХРВАТА У ВОЈВОДИНИ, ЗАЈЕДНО ЗА ВОЈВОДИНУ) за изборе за народне посланике Народне скупштине, расписане за 3. април 2022. године. Уз изборну листу поднето је 5.237 правно ваљаних оверених изјава бирача који подржавају наведену изборну листу. Комисија је донела и Решење којим се Изборна листа ЗАЈЕДНО ЗА ВОЈВОДИНУ- ВОЈВОЂАНИ (ДЕМОКРАТСКИ САВЕЗ ХРВАТА У ВОЈВОДИНИ, ЗАЈЕДНО ЗА ВОЈВОДИНУ) проглашава изборном листом националне мањине на изборима за народне посланике Народне скупштине, расписаним за 3. април.

На седници Републичке изборне комисије, oдржаној 8. марта, проглашена је Изборна листa БОРИС ТАДИЋ – АЈМО ЉУДИ – СОЦИЈАЛДЕМОКРАТСКА СТРАНКА – НОВА СТРАНКА – 1 ОД 5 МИЛИОНА – ТОЛЕРАНЦИЈА СРБИЈЕ – „УЈЕДИЊЕНИ ПОКРЕТ ЗЕЛЕНИХ СРБИЈЕ“ – БОШЊАЧКА ГРАЂАНСКА СТРАНКА – BOŠNJAČKA GRAĐANSKA STRANKA – СТРАНКА ЦРНОГОРАЦА за изборе за народне посланике Народне скупштине, расписане за 3. април 2022. године.

Током седнице проглашена је и Изборна листа „АЛТЕРНАТИВА ЗА ПРОМЕНЕ – АЛБАНСКА ДЕМОКРАТСКА АЛТЕРНАТИВА“ „ALTERNATIVA PËR NDRYSHIM – ALTERNATIVA DEMOKRATIKE SHQIPTARE” и донето је Решење којим се утврђује да та изборна листа има положај изборне листе националне мањине на предстојећим изборима.

Извор: РИК 

Подели: