РИК: Проглашени кандидати за председника Републике – Александар Вучић, Милица Ђурђевић Стаменковски, Здравко Понош и Милош Јовановић

Републичка изборна комисија је на седници, одржаној 6. марта 2022. године, размотрила и донела Решење којим се проглашава др Милош Јовановић из Београда, доцент Правног факултета Универзитета у Београду, за кандидата за председника Републике на изборима расписаним за 3. април 2022. године, на предлог КОАЛИЦИЈЕ ЗА КРАЉЕВИНУ СРБИЈУ – ДСС. Уз Предлог кандидата су поднете укупно 11.232 правно ваљане оверене писмене изјаве бирача да подржавају наведени предлог кандидата.

У наставку седнице, Републичка изборна комисија је донела Решење којим се проглашава Здравко Понош из Београда, дипломирани инжењер електротехнике, за кандидата за председника Републике на изборима расписаним за 3. април 2022. године, на предлог ГРУПЕ ГРАЂАНА ЗА УЈЕДИЊЕНУ, ПРАВЕДНУ И СТАБИЛНУ СРБИЈУ. Уз Предлог кандидата је поднето укупно 11.786 правно ваљаних оверених писмених изјава бирача да подржавају наведени предлог кандидата.

На седници Републичке изборне комисије, одржаној 8. марта, донето је Решење о проглашењу Милице Ђурђевић Стаменковски за кандидата за председника Републике на изборима расписаним за 3. април 2022. године.

Републичка изборна комисија је на седници, одржаној 9. марта 2022. године, донела Решење којим се проглашава Александар Вучић из Београда, дипломирани правник, за кандидата за председника Републике на изборима расписаним за 3. април 2022. године, на предлог Коалиције Александар Вучић – Заједно можемо све, Српска напредна странка (СНС), Социјалистичка партија Србије (СПС) – Ивица Дачић, Савез војвођанских Мађара – Vajdasági Magyar Szövetség (СВМ-VMSZ) – Иштван Пастор – István Pásztor. Уз Предлог кандидата је поднето укупно 148.846 правно ваљаних оверених писмених изјава бирача да подржавају наведени предлог кандидата.

Извор: РИК

Подели: