У Врање стижу значајна средства за енергетску санацију стамбених зграда, породичних кућа и станова

Заменица градоначелника Зорица Јовић данас је, у име града, у Аранђеловцу са министарком рударства и енергетике Зораном Михајловић, потписала Уговор о суфинансирању Програма енергетске санације стамбених зграда, породичних кућа и станова, који ће спроводити град Врање. За реализацију овог програма ресорно министарство издвојило је 9.720.000 динара, док је град Врање определио 10.000.000 динара.

Данас су у Аранђеловцу додељени уговори представницима 151 локалне самоуправе у оквиру националног програма унапређења енергетске ефикасности. Међу њима је и град Врање. Министарка рударства и енергетике ЗоранА Михајловић, је говорећи генерално о пројекту, рекла да пројекат јесте велик и сложен, али да је успешан јер га спроводе заједно Влада, општине и градови и грађани.

-Енергетска ефикасност је један од стубова енергетске безбедности, која је питање опстанка и развоја друштва и државе. Држава је обезбедила све што је потребно јер размишљамо стратешки, не само за данас, већ и за наредне деценије – поручила је  министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић.

Подели: