РИК: Бошко Обрадовић и Биљана Стојковић кандидати за председника

Републичка изборна комисија је на седници, одржаној 13. марта 2022. године, донела Решење којим се проглашава Бошко Обрадовић за кандидата за председника Републике на изборима расписаним за 3. април 2022. године.

Уз Предлог кандидата је поднето укупно 11.020 правно ваљаних оверених писмених изјава бирача да подржавају наведени предлог кандидата.

Комисија је на овој седници донела Решење којим се констатује да Маја Митић и Милан Тановић, члан и заменик члана Републичке изборне комисије у проширеном саставу именовани на предлог Коалиције: Бошко Обрадовић – Српски покрет ДВЕРИ – ПОКС – Милош Парандиловић – Патриотски блок за обнову Краљевине Србије, подносиоца проглашене Изборне листе, постају члан односно заменик члана посебног састава Републичке изборне комисије за спровођење избора за председника Републике.

У наставку седнице, Републичка изборна комисија донела је Решење којим се проглашава проф. др Биљана Стојковић за кандидата за председника Републике на изборима расписаним за 3. април 2022. године.

Уз Предлог кандидата је поднето укупно 10.585 правно ваљаних оверених писмених изјава бирача да подржавају наведени предлог кандидата.

Комисија је донела и Решење којим се констатује да Александар Мијаиловић и Миња Ђокић, члан и заменик члана Републичке изборне комисије у проширеном саставу именовани на предлог Групе грађана МОРАМО – АКЦИЈА – Еколошки устанак – Ћута – Не давимо Београд, подносиоца проглашене Изборне листе, постају члан односно заменик члана посебног састава Републичке изборне комисије за спровођење избора за председника Републике.

Седници је председавао председник Републичке изборне комисије Владимир Димитријевић.

Извор: РИК

Подели: