Отворена манифестација „Борини књижевни дани’’

Манифестација „Борини књижевни дани’’, отворена је у Позоришту „Бора Станковић“ и трајаће до 24. марта. Манифестацију која се организује трећи пут у част Борисава Станковића отворио је председник Скупштине града, Дејан Тричковић.

– Знао је наш Бора мајсторски да проникне у душу јужњачку, да сликовито и веродостојно прикаже Врање, његове становнике, њихова осећања, унутрашње борбе, страхове и чежње, љубави и растанке, судбину и положај жена, као и жал за пролазности живота, а посебно младости – истакао је Тричковић.

На отварању ,,Бориних књижевних дана’’ у малој сали Позоришта у програму под називом ,,Разговор с поводом’’, о животу и делу Боре Станковића говорила је Љиљана Пешикан Љуштановић – теоретичарка и историчарка српске и других јужнословенских књижевности и Горана Раичевић – професорка српске књижевности на Филозофском факултету у Новом Саду, уредница у издавачкој кући Академска књига.

Отварању манифестације присуствовали су представници локалног руководства, директори јавних установа и предузећа, као и многобројна публика.

Другог дана манифестације од 19 сати, у програму насловљеном ,,Књижевне ствари’’, о поезији, прози и позоришту говориће књижевник Владимир Табашевић.

Организатор манифестације је Јавна библиотека „Бора Станковић“, а покровитељ је град Врање.

Подели: