Сајам родитељства у вртићу „Сунце“

У суботу, 26. марта у вртићу „Сунце“ биће одржан Сајам родитељства у Врању. Трећи по реду Сајам, који заједно организују Министарство просвете, науке и технолошког развоја и Град Врање, свечано ће отворити помоћник министра за међународну сарадњу и европске интеграције, Александар Јовић и заменица градоначелника Врања, Зорица Јовић.

Циљ Сајма родитељства јесте да родитељи кроз различите едукативне и интерактивне радионице сазнају како да унапреде своје родитељске вештине, добију информације о услугама и видовима подршке система које могу остварити на нивоу локалне самоуправе, као и да заједно са својом децом учествују у креативним, истраживачким, спортским и другим активностима.

Сајмови родитељства спроводе се у оквиру Пројекта инклузивног предшколског васпитања и образовања, Министарства просвете, науке и технолошког развоја, који се реализује уз подршку Светске банке и унапређује доступност, квалитет и услове предшколског васпитања и образовања за сву децу. Пројекат подржава Нове основе програма предшколског васпитања и образовања, оснажује компетенције васпитача за имплементацију новог програма, пружа подршку породицама са децом, са фокусом на породице из осетљивих друштвених група, подстиче укључивање деце у квалитетан систем предшколског васпитања и образовања, у циљу обезбеђивања једнаких услова за развој све деце. Поред наведеног, кроз пројекат се обезбеђује и 11.000 нових места у вртићима за децу, кроз изградњу нових и реконструцију и адаптацију постојећих објеката.

Почетак је заказан у 11 часова.

Подели: