Одржан Сајам родитељства у вртићу „Сунце“

У вртићу „Сунце“ у Врању одржан је Сајам родитељства. Трећи по реду Сајам, који заједно организују Министарство просвете, науке и технолошког развоја и Град Врање, свечано су отворили помоћник министра за међународну сарадњу и европске интеграције, Александар Јовић и заменица градоначелника Врања, Зорица Јовић.

Помоћник министра за међународну сарадњу и европске интеграције, Александар Јовић истакао је да је ово трећи сајам у Србији одабран да буде баш у Врању.

-Предшколска установа показала је спремност да лако и брзо прихвати нове основе. Град Врање и све локалне институције дале су значајан допринос да се једна од активности на овом пројекту, а то је умрежавање свих оних чинилаца који су битни родитељима и деци, да се умреже и да заједно раде – нагласио је Јовић.

Присутнима се обратила и заменица градоначелника Врања, Зорица Јовић.

-Током трајања Сајма родитељи на једном месту могу да добију све потребне информације о услугама и условима у којима бораве деца Предшколске установе. О значају социјализације за њихов даљи раст и развој, да деца кроз игру и дружење стекну прве имплусе о лепоти заједничког одрастања, о лепоти игре и смеха у друштву својих вршњака- рекла је заменица градоначелника.

Директорка Предшколске установе „Наше дете“ у Врању, Весна Џикић истакла је да је задовољство бити домаћин на оваквом пројекту.

-Ово је прилика да родитељи, деца и представници установа успоставе комуникацију, да размене мишљења, упознају се са новим сазнањима у области развоја детета, да се заједно друже и забављају – нагласила је директорка ове Предшколске установе.

Циљ Сајма родитељства јесте да родитељи кроз различите едукативне и интерактивне радионице сазнају како да унапреде своје родитељске вештине, добију информације о услугама и видовима подршке система које могу остварити на нивоу локалне самоуправе, као и да заједно са својом децом учествују у креативним, истраживачким, спортским и другим активностима.

Сајмови родитељства спроводе се у оквиру Пројекта инклузивног предшколског васпитања и образовања, Министарства просвете, науке и технолошког развоја, који се реализује уз подршку Светске банке и унапређује доступност, квалитет и услове предшколског васпитања и образовања за сву децу.

 

 

 

Подели: