Житељи улице Оца Јустина Поповића добили нови асфалт. Градоначелник поручио: Уредићемо старо градско језгро

У улици Оца Јустина Поповића у Врању завршне радови на асфалтирању обишао је градоначелник Врања др Слободан Миленковић.

-Ради се о фреквентној улици у самом центру града, која је била у веома лошем стању. Она је сада асфалтирана у дужини од 288 метара, а укупна вредност радова износи 6.2 милиона динара. Град Врање има озбиљне планова за овај део града. Ми смо конкурисали код надлежног министарства за средства за реконструкцију Прибојчићеве куће и Баба Златине улице. Желимо да ово старо градско језгро уредимо на најбољи могући начин, асфалтирањем и Југ Богданове, Софкине и ул. Станоја Главаша – рекао је градоначелник Миленковић и додао да је, само за Kомунални програм, у буџету за 2022. годину издвојено 706 милиона динара.

У име грађана, локалном руководству захвалили су се Предраг Стевановић из улице Светозара Марковића, која је недавно такође асфалтирана и председница МЗ Kусо Блато, Милена Пешић.

Ова врањска улица једна је од најстаријих и најпознатијих улица у граду јер носи назив по знаменитом Врањанцу Оцу Јустину Поповићу. На месту његове некадашње породичне куће која је порушена, данас се налази Свеправославни центар који носи његово име. Након асфалтирања, улица ће бити отворена за саобраћај.

Kако је планирано, у оквиру Комуналног програма сутра ће бити асфалтиран и путни правац у селу Ранутовац.

Подели: