У понедељак 11. априла премијера мјузикла ,,Министарка“

Премијера мјузикла „Министарка“ по делима Бранислава Нушића, а у драматуршкој адаптацији Саше Јеленковића и Владимира Лазића заказана је за понедељак 11. април у врањском позоришту. Поводом премијере данас је одржана конференција за новинаре. Редитељ овог сложеног позоришног жанра је Владимир Лазић, а представа је рађена је као комедија са елементима мјузикла.

У „Министарки“ игра  комплетан ансамбл врањског позоришта, а припрема и играње представе са елементима мјузикла је велико искуство за све.

О сарадњи са редитељем Владом Лазићем и својим импресијама говорили су глумци врањског театра.

Редитељ Влада Лазић је најпре подсетио на прву ангажовану представу која је овде рађена, а реч је о ,,Страдији“ Радоја Домановића из 1986. године, која је говорила о догађајима који ће уследити на тлу некадашње Југославије. Представа Министарка говори о фамилији која носи читаву драму, а на представи је осим позоришних, радила велика екипа сарадника из других области као што су музичари и сценографи.

Директор врањског театра је на крају рекао, да ангажовањем Владе Лазића, реализују један од планова након изградње позоришта, а то је ангажовање свих редитеља који су имали велике успехе са својим пројектима.

 

 

Подели: